Budi dio naše mreže
Izbornik

Vatikan: Pokrenuta mrežna stranica posvećena enciklici „Fratelli tutti“

Vatikan (IKA)

Ured (dikasterij) za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja pokrenuo je posebnu mrežnu stranicu posvećenu enciklici pape Franje „Fratelli tutti“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u utorak 1. prosinca.

Pristup stranici omogućen je preko početne mrežne stranice Ureda: www.humandevelopment.va, a postoji također izravan pristup s internet adrese: www.fratellitutti.va.

Stranica, ostvarena u suradnji s Uredom za komunikaciju, ima za cilj učiniti što dostupnijom poruku o bratstvu i socijalnom prijateljstvu sadržanu u enciklici, produbljujući i objavljujući sve aspekte koji su svojstveni tekstu i Učiteljstvu Svetog Oca u tome smislu.

Stranica je dostupna na tri jezika, talijanskom, španjolskom i engleskom, ali sadrži i brojne izvore na drugim jezicima, uključujući francuski, portugalski, arapski i kineski.

Rubrika “Vijesti” mrežne stranice “Fratelli tutti”

Izbornik na početnoj stranici izrađen je u narančastoj boji jednako kao izvorno papirnato izdanje enciklike i podijeljen je na rubrike koje se neprestano ažuriraju: „Fratelli tutti“ s općim uvodom; „Enciklika“, gdje je moguće preuzeti tekst na dostupnim jezicima i pogledati videozapis konferencije održane 4. listopada u Novoj dvorani Sinode u Vatikanu na kojoj je enciklika predstavljena, „Razmišljanja“, koja uključuje komentare i analize čelnih ljudi uredâ za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, predstavnika mjesnih Crkava, predstavnika vjerskih i civilnih međunarodnih organizacija, kao i međunarodnih stručnjaka; „Vijesti“ u kojoj su predstavljeni novinski članci, videozapisi i intervjui vezani za encikliku „Fratelli tutti“; „Izvori“ s infografikama i drugim materijalima za dublje proučavanje i razmišljanje, poput „Molitve Stvoritelju“ izričito sastavljene za encikliku. Na stranicama se, konačno, nalazi multimedijska poveznica na društvenu mrežu Twitter za izravno dijeljenje sadržaja dostupnih na stranici.

Trenutno se radi na povećanju broja jezika na kojima će biti dostupni različiti sadržaji, kao i na odsjeku na kojem će biti objavljeni videozapisi predstavljanja enciklike, koji se već mogu pogledati na YouTube kanalu Ureda na popisu za reprodukciju „Fratelli tutti“. Na stranici postoji, na kraju, prostor pod nazivom „Inicijative“ s materijalom i prilozima koji bi trebali doći iz krajevnih crkava, vjerskih i civilnih organizacija, udruženja i zajednica, a čiji je cilj provedba poruke sadržane u „Fratelli tutti“.