Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: enciklika-fratelli-tutti

U Osijeku održana prva socijalna tribina o enciklici „Fratelli tutti“

U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku održana je 20. svibnja prva socijalna tribina u ciklusu socijalnih razmatranja enciklike pape Franje“ Fratelli tutti“, podnaslovljene „O bratstvu i socijalnom prijateljstvu“.

Sveti Otac Franjo u videoporuci vjernicima Los Angelesa: Bog uvijek održi svoje obećanje

U videoporuci u prigodi 65. kongresa vjerskoga odgoja nadbiskupije Los Angeles, papa Franjo je više puta spomenuo encikliku "Fratelli tutti", te istaknuo da će nas trpljenje zbog pandemije promijeniti. Brojna svjedočanstva ljubavi proteklih mjeseci pokazuju nam koliko su, kako bismo njegovali bratstvo, potrebni blizina, skrb, pratnja i žrtva, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u petak 19. veljače.

Svijećnica – Dan posvećenog života u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače predstavnici redovnika i redovnica koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavi Dana posvećenog života. Euharistijsko slavlje u katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević.

Papa Franjo novim veleposlanicima: Zauzimajte se za pravedniji i bratskiji svijet

Primivši nove veleposlanike poradi predaje vjerodajnica, Sveti je Otac izrazio nadu da će, u ovo vrijeme globalnih izazova, oni biti graditelji dijaloga, da će surađivati u suzbijanju kulture odbacivanja, te da će ostvariti visoke ideale i ciljeve važne za međunarodnu zajednicu, javlja u petak 4. prosinca hrvatski ured Vatican Newsa.

Europska konferencija o međureligijskom dijalogu

Odjel za međureligijski dijalog Vijeća Biskupskih konferencija Europe (CCEE) iz Sankt Gallena (Švicarska) održao je u četvrtak 5. studenog „online“ konferenciju (webinar) o međureligijskom dijalogu, o čemu je izvijestio delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za međureligijski dijalog mons. prof. dr. Franjo Topić, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

1 2