Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Hod za život: Pravo na život izvan virtualnog svijeta, bez iznimke

Zagreb (IKA)

"Hod za život, obitelj i Hrvatsku" i ove se godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca, stoji u priopćenju "Hoda za život" od srijede 9. prosinca.

Hod za život 2020. – Zagreb / Foto: hodzazivot.hr

Našom virtualnom kampanojm “Zvuk života” želimo ojačati svijest da sva ljudska prava započinju začećem: pravo na ljudsko dostojanstvo, pravo na slobodu i osobnu sigurnost, pravo na jednakost ljudi pred zakonom, pravo na poštivanje obiteljskog i privatnog života, pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi  koje  uključuje  pravo  na  prigovor  savjesti,  pravo  na  ravnopravnost  žena  i muškaraca i sva druga prava čijoj zaštiti stremi svako civilizirano društvo.

Istinska zaštita ljudskih prava nije moguća bez zaštite ljudskog života

Donosimo drugi u nizu videa, kampanje „Zvuk života“ kojim želimo podsjetiti da sva ljudska prava počinju začećem, a kojeg možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=PEIXu8HAmNc&feature=youtu.be

Hod za život 2020. – Split / Foto: hodzazivot.hr

Hod za život 2020. – Osijek / Foto: hodzazivot.hr

Hod za život 2020. – Sisak / Foto: hodzazivot.hr

Moderna je znanost izvan svake sumnje dokazala da individualni život svakog čovjeka – započinje začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca te da sva ljudska bića na Zemlji prolaze isti put razvoja – koji se prvih devet mjeseci života odvija u trbuhu majke.
Istinska zaštita ljudskih prava nije moguća bez zaštite ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

Hod za život 2020. – Zadar / Foto: hodzazivot.hr

“Nadamo se da će nas sve nekoliko divnih videa koji nam stižu iz Osijeka i Zagreba – podsjetiti na ljepotu života te neprocjenjivost svakog ljudskog života”, istaknuli su u srijedu 9. prosinca iz “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku”.