Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Papa pozvao osobe posvećenoga života na suočavanje sa stvarnošću

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je videoporuku redovničkim zajednicama u Španjolskoj u povodu 50. nacionalnoga tjedna ustanova posvećenoga života, koji se održava od 17. do 22. svibnja, prenosi Vatican News.

Papa je između ostaloga istaknuo koliko ga žalosti kada primijeti da neke zajednice popuste pred utjecajima ideologija „bilo one lijeve, desne ili neke druge“. Kada red zamijeni karizmu za ideologiju, gubi vlastiti identitet, a to se ne smije dogoditi, upozorio je Papa i pozvao na razlučivanje i molitvu. Posvećeni život znači posvećivati se svaki dan i razumijevati u dijalogu sa stvarnošću, a kada to prestane činiti, postaje sterilan, poručio je.

Papa je sve osobe posvećenoga života pozvao da se ne boje nužnih reformi i uvijek hode apostolskom hrabrošću. Inicijativa koja se u Španjolskoj održava od 17. do 22. svibnja nema za cilj pjevati hvalospjeve redovničkom životu nego služi zajedničkom usmjeravanju i vodstvu Duha Svetoga; koje će onemogućiti gubljenje u formalizmu, ideologijama, strahu i dijalogu sa sobom. Zaključujući poruku Papa je pozvao osobe posvećenoga života da se ne boje granica ili periferije, „jer će im se Duh upravo tamo obratiti”.