Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijeće za elektroničke medije raspisalo javni poziv za novinarske radove

Zagreb (IKA)

Vijeće za elektroničke medije (VEM) raspisalo je javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama u vrijednosti milijun kuna s rokom za podnošenje prijava do 15. veljače, izvijestili su u subotu 16. siječnja iz Agencije za elektroničke medije (AEM), a prenosi Hina.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od milijun kuna, isplanirana su u Financijskom planu Agencije za elektroničke medije, a dodijelit će se novinarkama i novinarima na teme od javnog interesa, o čemu će odlučivati sedmeročlano Povjerenstvo, ističu u AEM-u

Kao teme od javnog interesa navedene su, između ostaloga, iz područja kulture, obrazovanja, industrije zabave, zdravstva, gospodarstva, života u doba pandemije COVID-a 19, elementarnih nepogoda poput potresa, zatim iz sporta, lokalnih tema, ranjivih skupina, položaja žena u društvu, ekumenizma i religije, ljudskih prava, međunarodnih odnosa, Europske unije i EU politike, itd.

Kao posebni ciljevi projekta navedeni su dodatni angažman novinara na dubinsko istraživanje tema od javnog interesa, širenje informativnog opsega, istinitog i razboritog izvještavanja te nagrađivanje i motiviranje novinara za vrhunski autorski rad te jačanje njihove autonomije, navode u AEM-u, a prenosi Hina u subotu 16. siječnja.

Opširnije na: AEM – Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama