Budi dio naše mreže
Izbornik

Visovac: Održan susret braće odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

Visovac (IKA)

Braća svih odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja okupila su se na godišnjem susretu u subotu 27. travnja 2024., na otoku Visovcu, u Samostanu Majke od Milosti.

Visovački fratri ugostili su provincijala fra Marka Mršu, sjemeništarce i bogoslove s odgojiteljima.

Po dolasku, nakon kratkog druženja i osvježenja, u crkvi Majke od Milosti izmolili su Srednji čas. Potom je meštar novaka fra Tino Labrović predvodio pokorničko bogoslužje. Ispit savjesti je pripremljen prema elementima slike Gospe Visovačke: Krist koji je središte, Marija sa sklopljenim rukama, sv. Ivan Krstitelj koji pokazuje na Jaganjca Božjega, te sveti Franjo koji u jednoj ruci drži križ, a u drugoj knjigu koja predstavlja Evanđelje, Pravilo, konstitucije Reda.

Nakon pokorničkog bogoslužja braća su pristupila sakramentu ispovijedi.

Uslijedilo je slavlje mise koju je predvodio provincijal Mrše. Na početku je zahvalio Bogu zbog susreta i potaknuo okupljene na veće međusobno zajedništvo i na zajedništvo s Gospodinom. U propovijedi je potaknuo mladu braću da uvijek traže i upoznaju Gospodina jer će ga oni sutra drugima donositi i o njemu govoriti.

Nakon ručka uslijedio je rekreativni dio dana. Jedna skupina otišla je na šetnju do Roškoga slapa, druga se prošla brodom kroz kanjon Krke do Roškog slapa, a treća je zaigrala na balote.

Navečer je o. Mrše predmolio svečanu Večernju, nakon koje je uslijedila večera. Nedugo nakon večere bogoslovi i sjemeništarci su pošli put Splita i Sinja.