Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Rimske biskupije na euharistiji duhovskog bdjenja koju predvodi papa Franjo

Rim (IKA)

Uoči svetkovine Duhova, u subotu 8. lipnja, vjernici Rimske biskupije okupit će se u 18 sati na Trgu svetoga Petra na slavlju koje će predvoditi Sveti Otac.

„S Papom ćemo slaviti euharistiju duhovskog bdjenja“, napisao je vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis župnicima, đakonima, redovnicima, redovnicama, odgovornima za pokrete i udruge vjernika laika u biskupiji, a u posebnom priopćenju objavio Vikarijat Rimske biskupije, izvijestio je Vatican News.

To će biti važan trenutak zajedništva i duhovnosti, istaknuo je kardinal De Donatis, tumačeći da će se na kraju mise slavlje produžiti procesijom sa slikom Gospe od božanske ljubavi do trga Porta Capena. Oni koji žele, moći će potom sudjelovati na noćnom hodočašću u svetište Božanske ljubavi.

Taj je subotnji susret još jedna etapa na pastoralnom putu biskupije koju je biskupijskom skupštinom pokrenuo Sveti Otac 9. svibnja u Bazilici svetoga Ivana Lateranskoga. „Smjernice koje nam je dao naš biskup moramo prevesti u konkretne pastoralne geste koje nam pomažu prijeći još jednu etapu našega puta koji počinje sada i nastavit će se tijekom cijele sljedeće pastoralne godine“, zaključio je kardinal Angelo De Donatis.