Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjeronaučna olimpijada Šibenske biskupije

Knin (IKA)

Županijska, odnosno, biskupijska razina natjecanja iz Vjeronauka održana je u četvrtak 16. ožujka 2023. OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu.

Svoje znanje pokazalo je 13 ekipa.

Program je započeo točkama dječjeg zbora škole domaćina, uvodnim pozdravima predstojnice Katehetskog ureda s. Renate Azinović i ravnatelja OŠ dr. Franje Tuđmana Silvija Norca-Kljaje te molitvom vjeroučiteljice Danire Marić.

Samo natjecanje organizirano je u dva kruga, prema uputa važećim za sve škole Republike Hrvatske. U slobodnom dijelu, tijekom ispravljanja testova, učenici i njihovi mentori posjetili su kninsku tvrđavu, povijesni simbol toga kraja.

Proglašenju pobjednika nazočili su šibensko-kninski župan Marko Jelić i šibenski biskup Tomislav Rogić. Oba uzvanika su u svojim čestitkama naglasila važnost kršćanskog identiteta hrvatskog naroda i ponos zbog bogatstva kršćanskog naslijeđa te su nagrađenima uručili nagrade.

U kategoriji osnovnih škola istaknule su se ekipe iz OŠ Brodarica, OŠ Vrpolje i OŠ Fausta Vrančića. U kategoriji srednjih škola najbolje su bile SŠ Ivana Meštrovića, Turističko-ugostiteljska i Medicinska škola.

OŠ Ivana Meštrovića imala je ekipu i u kategoriji trogodišnjih srednjih škola.