Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić posjetio gradilište Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku

Travnik (BiH) (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, u pratnji ekonoma travničkog sjemeništa don Josipa Dedića i duhovnika don Jakova Kajinića, posjetio je u srijedu, 7. veljače 2024. zdanje Katoličkog školskog centra (KŠC) „Petar Barabić“ u Travniku čija je obnova u tijeku, izvijestio je KŠC.

Nakon što je oduzeta imovina sudskim putem vraćena Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u lipnju 2023. godine počela je obnova zgrade KŠC-a „Petar Barbarić“ u Travniku. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će trajati nekoliko godina, a koji će omogućiti fleksibilnije i bolje uvjete rada. Mons. Vukšić prvo je obišao unutarnje radove u Centru, a nakon toga i vanjske radove na saniranju fasade i uređenju dvorišta.

„Projekt je iznimno zahtjevan i težak, a on za Vrhbosansku nadbiskupiju ima posebnu duhovnu, pastoralnu i kulturnu dimenziju“, naglasio je nadbiskup Vukšić te zahvalio ljudima koji projekt podržavaju, a posebno Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, partnerima iz Njemačke, Mađarske te Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna.

Nadbiskup je obećao da će, usprkos svim poteškoćama s kojima se susreće, dati sve od sebe kako bi projekt obnove KŠC-a „Petar Barbarić“ u Travniku tekao prema predviđenoj dinamici i u narednim godinama. Prema predviđenoj dinamici radova, obnova će se vršiti u tri faze, u razdoblju od nekoliko godina.