Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala kardinala Puljića vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je u ponedjeljak 18. siječnja video poruku zahvale vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije koji su prikupili 180.000 eura pomoći namijenjene područjima pogođenim razornim potresom u Glini, Petrinji i Sisku.

Nakon što su on i vrhbosanski  nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić u nedjelju 17. siječnja posjetili Glinu te u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili misu zajedno s biskupom Sisačke biskupije Vladom Košićem kardinal je poslao video poruku zahvale svojim vjernicima na velikodušnosti.

Među ostalim podsjetio je kako u nadbiskupiji na čijem je on čelu ima nešto više od 150 župa od čega u dobrom dijelu njih je manje od 200 vjernika. „Zato sam ugodno iznenađen da se te nedjelje uspjelo skupiti više od 351 000 KM, što je 180 000 €. Zato želim i župnicima i svim pastoralnim djelatnicima, a posebno svim velikodušnim vjernicima reći veliko hvala na toj solidarnosti i na spremnosti da žrtvuju svoj prilog kako bi pomogli onima koji su stradali“, kazao je među ostalim kardinal Puljić te zaključio: „Dragi vjernici na vašoj velikodušnoj pomoći od srca hvala i neka vas Bog blagoslovi u toj dobroti“.