Budi dio naše mreže
Izbornik

Zajednica „Vjera i svjetlo“ iz Maksimira proslavila 20 godina djelovanja

Kalje (IKA)

Članovi zajednice „Vjera i svjetlo“, koja se okuplja u zagrebačkoj Župi sv. Jeronima u Maksimiru, proslavila je 20. obljetnicu osnutka u nedjelju 16. lipnja 2024. u Kalju na Žumberku.

U župnoj crkvi sv. Mihaela misu je predslavio duhovnik udruge fra Stipo Kljajić, a suslavio je upravitelj župe Kalje s prebivalištem u Zagrebu mons. Juraj Jerneić.

Poslije molitvenog dijela programa organizirana je priprema i posluživanje objeda za što je prostor i kuhinju ustupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije u svojoj Kući za odmor – preuređenom starom župnom dvoru.

Tijekom boravka u Kalju u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje udaljenom 60 kilometara od Zagreba, zajednica je uz dvadeset godina djelovanja proslavila lipanjske i srpanjske rođendane svih svojih članova.

„Ovo druženje bilo je najbliže Kraljevstvu nebeskom, što sam vidjela do sada“, rekla je voditeljica zajednice Marika Coupé.

„Kada je Isus rekao da je Kraljevstvo nebesko među nama mislio je, vjerujem, i na ovakva neka lijepa druženja u kojima prihvaćamo jedni druge, volimo se, podržavamo, dijelimo tuge i radosti zajedno.“

Zajednica „Vjera i svjetlo“ je duhovni međunarodni pokret zajednica koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da se pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi.