Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaklada „Biskup Josip Lang“ prikuplja sredstva za obnovu u potresu stradalog doma za siromašne starije osobe

Zagreb (IKA)

Zaklada „Biskup Josip Lang“ 5. prosinca organizira donatorsku večeru, a 6. prosinca humanitarni koncert za obnovu u potresu 2020. teško oštećenog Doma za siromašne starije osobe u Maloj Gorici, što je 24. studenoga u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija najavio predsjednik Zaklade o. Mijo Nikić, SI.

O. Nikić podsjetio je da su takve akcije prije pandemije redovito organizirali u božićnom vremenu da bi se družili sa svojim dobrotvorima i zahvalili im.

Ovogodišnja donatorska večera bit će organizirana u ponedjeljak 5. prosinca u 19:30, u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu. Donacija za jednu ulaznicu iznosi 500 kuna. Moguće je uplatiti jednu ili više ulaznica ili iznos za stol za deset siromašnih gostiju koje će Zaklada pozvati. Prikupljenim sredstvima bit će pokriveni troškovi druženja, ali će jedan dio ostati i za pomoć korisnicima Langovog doma.

U utorak 6. prosinca u 19 sati humanitarni koncert u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu održat će tenor Stijepo Gleđ Markos. Duhovne meditacije između pjesama predvodit će o. Nikić. Među ostalim, najavio je teološko-psihološku meditaciju o ulozi Marije u Isusovu životu i u duhovnom životu kršćanina te općenito o Marijinom poslanju i značenju. Govorit će i o biblijskim temama povezanima s pjesmama koje će biti izvedene, posebice sa psalmima.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 100 kuna, a mogu se nabaviti u župnom uredu na Jordanovcu (koncert), u Uredu Zaklade Biskup Josip Lang (Palmotićeva 32 A), na broj telefona 01 48 03 043 ili mobitela 091 19 42 494 te adrese e-pošte info@zbjl.hr. Na iste kontakte potrebno je najaviti i dolazak na donatorsku večeru. Donacija za večeru i koncert može se uplatiti i na račun Zaklade: IBAN HR4323400091110097040 (opis: za donatorsku večeru ili koncert).

Langov dom smješten je u zgradi nekadašnjeg samostana, a i prije potresa je bio u lošem stanju. Uz sada neuporabljivu građevinu, podignuto je nekoliko drvenih kućica u kojima su korisnici trenutno zbrinuti.

„Imamo još nekih dugova i trebamo nabaviti sredstva za ogrjev, za plin i to su sad veliki troškovi“, rekao je o. Nikić.

Više informacija o dobrotvornim akcijama može se pronaći na mrežnoj stranici Zaklade.