Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela duhovna priprava za proslavu Fabijanova i Dana grada Otočca

Otočac (IKA)

Duhovna priprava za proslavu Dana grada Otočca – svetkovine sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika Župe Presvetoga Trojstva i zaštitnika Gacke doline, započela je u nedjelju 16. siječnja slavljem mise u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, koje je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić.

Na misu su posebno bili pozvani župljani koji žive u Otočcu, a rodom su iz Ličkog Lešća, Prozora, Sinca, Ramljana i Čanka.

Pjevanje je predvodio Akademski zbor bazilike Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu „Palma“. Nakon mise, u crkvi ispunjenoj do posljednjeg mjesta, održali su koncert duhovnih pjesama.

Drugoga dana priprave, u ponedjeljak, misu u 18 sati predslavi donedavni župnik u Kompolju, sadašnji župni vikar u Gospiću don Anđelko Kaćunko. Na misu su pozvani posebno oni koji su u Otočac došli iz Švice, Kompolja, Brloga i Dabra. Pjevat će zbor mladih „Anđeli“ pod vodstvom orguljašice Gabrijele Degoricija.

U utorak misu u 18 sati predslavi sadašnji župnik u Kompolju fra Jure Marčinković. Pjevat će župni zbor „Sveta Cecilija“ predvođen orguljašicom prof. Brankom Bernardi. Na misu su posebno pozvani vjeroučenici, njihovi roditelji, članovi Župnoga pastoralnog vijeća te župljani koji su u Otočac došli iz Gornjeg i Donjeg Kosinja.

Posljednjeg dana priprave, u srijedu, večernju misu predslavi župnik u Brinju vlč. Josip Tomljanović. Pjevat će pjevači iz Brinja. Na misu su posebno pozvani ovogodišnji kandidati za krizmu zajedno s roditeljima.

Na svetkovinu sv. Fabijana i Sebastijana – Dan grada Otočca središnju misu u 11 sati predslavit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu sa svećenicima Otočkog dekanata.