Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaprešić: Duhovna obnova za sudionike uprizorenja Muke Kristove

Zaprešić (IKA)

Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke održana je u subotu, 26. ožujka u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Župe sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Nakon uvodne molitve, duhovni nagovor imao je vlč. dr. sc. Bruno Matos. Govoreći o Kristovoj muci i smrti, naglasio je da korizmeno vrijeme treba biti poziv svima da se svojim duhom i duševnim raspoloženjem približe otajstvu Muke Kristove.

Sudionicima duhovne obnove bilo je poučno slušati kako vlč. Matos prilazi svakom biblijskom liku: Petru, Judi, Ivanu, velikom svećeniku, Ponciju Pilatu, lijevom i desnom razbojniku.

„U prikazu Kristove muke ističe se ljudska ograničenost, ali ključna je pozadina Božji poziv svakom čovjeku u njegovoj slobodi“. Vlč. Matos u drugom dijelu svoga izlaganja istaknuo je da je Isus za vrijeme svoje Muke pokazao slabost čovjeka koji je žedan, koji je nečiji sin, koji je jednak ljudima u svemu osim u grijehu; i s druge strane njegovu spremnost da prihvati smrt sa znanjem da poslije smrti slijedi Uskrsnuće.

Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je vlč. Bruno predvodio u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Uprizorenje Muke Kristove članovi Udruge Stepinčeva oaza mira i župljani Župe sv. Petra apostola imat će na Petu korizmenu nedjelju, 3. travnja u 16 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja u zaprešićkim Novim dvorima s početkom u 16 sati, šesti put bit će prikazana posljednja dva dana Isusovog života. Pjevačka družina Angeluši i Župni zbor „Sv. Cecilija“ također će sudjelovati. Posjetitelji će po završetku uprizorenja imati priliku kupiti rukotvorine štićenika udruge „Ivančica“ i tako im pomoći u njihovom radu.