Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Koraće (IKA)

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“  okupila je ponedjeljak 15. studenog u župi Uznesenja Blažene Djevice u Koraću u Bosanskoj Posavini četrdesetak Koraćana i njihovih prijatelja.

Uz župnika fra Ivana Marića, derventskog dekana, fra Blažena Lipovca, domaćeg sina, vlč. Antonia Čuturu župnika u Kolibama i Bosanskom Brodu te vlč. Franju Sitnika grkokatoličkog župnika u Derventi večernje misno slavlje predvodio je fra Domagoj Šimunović, svećenik u Slavonskom Brodu.

Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji fra Domagoj je naglasio da je ona neprestano prisutna u našem životu. „Ona je s nama, ona računa na nas. Njezin život nije iznad nas. Ona s nama hoda. Upravo su zato njoj posvećena neki mjeseci u godini, prve subote, devetnice i drugo – kada je na poseban način častimo. Ono što je najdivnije ona je donijela Radosnu vijest, donijela nam je Krista Gospodina i tako širi Kraljevstvo nebesko. Na nama je da tu radosnu vijest pronosimo ovim svijetom. Da bi to mogli moramo u sebi imati tu radost, moramo vapiti BDM da nam pomogne…“, rekao je uz ostalo fra Domagoj. Na kraju je zaključio da je najveći dar što nam ga je Gospodin mogao dati Krist Gospodin i Blažena Djevica Marija.

Na kraju mise  zajedno su molili zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj.

Ključne riječi:
gospa koraćanska zavjetna misa