Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Koraće (IKA)

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“ okupila je srijedu, 15. prosinca u župi Uznesenja Blažene Djevice u Koraću u Bosanskoj Posavini tridesetak Koraćana i njihovih prijatelja.

Uz župnika fra Ivana Marića, vlč. Matu Mikičića, župnika u Brusnici i vlč. Franju Sitnika grkokatoličkog župnika u Derventi misno slavlje predvodio je ovogodišnji zlatomisnik fra Blažen Lipovac, domaći sin.

„Ovaj tjedan je tjedan radosti, ali prave radosti nema bez strpljivosti koja ishodi iz ljubavi“, ustvrdio je na početku homilije fra Blažen dodavši kako je strpljivost snaga koja stvara mir, radost.

Promišljajući o Mariji, kao majci koju je Isus darovao cijelom čovječanstvu te je ona majka svih ljudi naglasio je kako se majci uvijek možemo obratiti jer je ona čežnja svakoga ljudskoga srca.

„Nigdje nije lijepo kao u majčinu krilu, ničija ruka ne miluje kao majčina ruka. U svakoj ženi je sažetak, dodatak životni. Poštujmo zato žene, majke. Krist nije htio utjelovljenje bez sudjelovanja jedna žene Marija Majke, nije htio dijeljenje milosti bez majčinskih ruku, nije htio kraljevati bez nas. Kad se Bog rađa u našem srcu uvijek je Božić“, rekao je uz ostalo fra Blažen. Na kraju je poručio kako je svaka normalna, zdrava žena, majka bilo da ima ili nema svojih potomaka, sustvoriteljica, sunositeljica, suučiteljica, suspasiteljica, sukraljica…

Posvjestivši snagu sakramenata župnik fra Ivan pozvao je svoje vjernike u ovim milosnim danima došašća na ispovijed kako bi čista i radosna srca dočekali Božić. Na kraju mise zajedno su molili zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj.

Ključne riječi:
gospa koraćanska zavjetna misa