Budi dio naše mreže
Izbornik

Završila humanitarna akcija „Pomozi da vozi“ OGŠ sv. Benedikta

Zadar (IKA)

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta u Zadru je 20. travnja 2024. zaključila humanitarnu akciju „Pomozi da vozi“ za prijevoz humanitarnih dobara u Ukrajinu.

OŠG sv. Benedikta akciju je bila pokrenula 20. ožujka s ciljem prikupljanja financijskih sredstava kojima bi se udruzi „Dobro dobrim“ pomoglo organiziranje prijevoza humanitarnih dobara iz Hrvatske u Ukrajinu.

„Zahvaljujemo brojnim medijima koji su oglasili početak akcije, no moramo istaknuti da smo pomalo razočarani nacionalnim televizijskim kućama, na čiju podršku smo računali, a koje nisu pokazale ni trunku interesa za ovu akciju. Posljedično, akcija je shvaćena pretežno lokalno (uz nekoliko iznimaka) te je prikupljen iznos daleko manji od očekivanoga“, poručio je ravnatelj Igor Cecić.

S druge strane, zahvalio je za pomoć pri realizaciji i promidžbi akcije tvrtki Digital park iz Zadra, Prirodoslovno-grafičkoj školi iz Zadra i Sveučilištu u Zadru. Akciji su se priključile i druge umjetničke škole, potaknuvši svoje osoblje te roditelje učenika da pripomognu izravnim uplatama donacija na račun udruge „Dobro dobrim“, dodao je ravnatelj Cecić. Izrazio je nadu da je stoga „ukupan učinak akcije zapravo mnogo veći od iznosa prikupljenog na za ovu prigodu otvorenom računu“.