Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni biskup Ante Ivas slavili su u petak 9. rujna u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga za novu školsku godinu, izvijestila je Šibenska biskupija.

U homiliji okupljenim učenicima i djelatnicima škole biskup Rogić je poručio da su po riječima Svetog Pisma dobili upute kako novu školsku godinu učiniti uspješnom, sretnom, ostvarenom. Sveti Pavao je govorio  o trčanju, natjecanju, ali je rekao da je njemu stalo do nepropadljive nagrade. Zato naviješta Evanđelje i zbog Isusa će sve izdržati, kao sportaši kad se natječu za nagradu. U novoj školskoj godini, puno će biti trčanja, natjecanja. Pazimo da jedni druge ne povrijedimo, da jedni drugima pomognemo, da svi dobijemo nagradu – Isusa, rekao je biskup Rogić.

Ističući da je Isus u Evanđelju govorio o učiteljima i o trunu u oku, potaknuo je učenike da vole svoje učitelje i učiteljice jer će oni za njih sve učiniti. Budite im dobri, pouzdajte se u njih i slušajte ih, potaknuo je učenike. Ono s trnom u oku? – Kakvi ćemo biti jedni prema drugima? Ideš drugoga ispravljati, a ne vidiš svoje pogreške? To bi značilo kao da ideš drugome izvaditi trn, a ne vidiš dobro. Moramo najprije pogledati što ćemo kod sebe promijeniti, popraviti, onda ćemo moći i druge savjetovati, potaknuo je biskup.

Učenike je pozvao da budu zahvalni Gospodinu što mogu ići u školu, da odbace lijenost i daju sve od sebe u ispunjavanju školskih obveza te da budu pažljivi jedni prema drugima. Učinite svoje roditelje i nastavnice, nastavnike ponosnima i radosnima, rekao je biskup Rogić. Prigodno se obratio i utemeljitelj Katoličke osnovne škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Istaknuo je da Katolička škola ove godine ima petnaest godina. Imam veliku želju da cijela ova školska godina bude za pet, rekao je biskup Ivas, izvijestila je Šibenska biskupija.