Budi dio naše mreže
Izbornik

Zborovi Karlovačkog dekanata proslavili sv. Ceciliju

Karlovac (IKA)

Župni zborovi Karlovačkog dekanata proslavili su nebesku zaštitnicu svetu Ceciliju misnim slavljem i prigodnim koncertom u srijedu 22. studenog u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Nakon uobičajene pobožnosti svetom Josipu srijedom slijedilo je misno slavlje koje je predvodio preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s fr. Ivanom Šarićem, provincijalom pavlina i župnikom Kamenskog, fra Leopoldom Palićem, OFM, gvardijanom i župnikom Svete Trojice, vlč. Antunom Kolićem, župnikom Banije, vlč. Ivanom Braovcem, župnikom Mahična, vlč. Dujom Kurtovićem, župnikom Švarče, mons. Ferdinandom Vražićem, umirovljenim svećenikom i mons. Antunom Senteom ml., župnikom Dubovca. Pjevanje na misi animiralo je 160 pjevača članova župnih zborova Karlovačkog dekanata predvođeni s. Blandinom Rakarić uz orguljsku pratnju mo. Krešimira Klarića. Na početku misnog slavlja preč. Karačić pročitao je pismo čestitku župnim pjevačima zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška.

Na kraju misnog slavlja župni zborovi župa Sveta Tri Kralja iz Banije, Presvetog Trojstva iz Centra, BD Marije Snježne iz Kamenskog, Pohoda BD Marije iz Mahična, Presvetog Srca Isusova iz Novog Centra, Sv. Franje Asiškog iz Švarče i BD Marije Snježne s Dubovca predstavili su se po jednom pjesmom te liturgijsko slavlje zaključili zajedno pjevajući na čast svojoj nebeskoj zaštitnici svetoj Ceciliji.

Karlovački župnici svojim su pjevačima priredili prigodnu večeru te im udijelili prigodni dar u znak zahvalnosti što tijekom cijele godine pjevanjem čine liturgijska slavlja duhovnijim i ljepšim.

U propovijedi preč Karačić je kazao kako su okupljeni „oko dragih pjevača koji čitavu godinu marljivo, nesebično dolaze u svoje župne crkve, u dvorane, gdje marljivo vježbaju vraćajući onaj dar koji su dobili odozgo od Stvoritelja.“

„To je dar glasa, dar sluha, kojim redovitim vježbanjem, dolascima na probe i liturgijska slavlja i određenom žrtvom čine Crkvu, župnu zajednicu bogatijom, jer kaže se ‘tko pjeva taj dvostruko moli’. Stoga hvala vam dragi pjevači svima zajedno i svakome ponaosob na vašoj ljubavi, na vašemu trudu, na vašemu oduševljenju. Naš današnji susret i molitva na nebeski rođendan svete Cecilije jest naša zahvala za vašu nesebičnost i za vašu žrtvu. Danas ujedno pozivamo i druge da se priključe našim župnim zborovima kako bi i oni bili radost, veselje, klicanje ovdje nama ljudima, a kako bi pjevali na slavu dragoga Boga. Gospodinu zahvaljujemo za sve darove koje vam je dao i neka vas on i dalje vodi po zagovoru svete Cecilije u zahvalnosti za sve ono što činite“, poručio je okupljenim pjevačima karlovački dekan Karačić.