Budi dio naše mreže
Izbornik

Župni zbor valpovačke Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije hodočastio u Svetište Gospe od Utočišta

Aljmaš (IKA/TU DJOS)

Župni zbor Sv. Cecilije Župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije iz Valpova hodočastio je u subotu, 2. ožujka 2024. u Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Za dobrodošlicu su zazvonila zvona u svetištu, a hodočasnike je pozdravio umirovljeni župnik preč. Ante Markić, koji je 49 godina upravljao aljmaškim svetištem i župom. Hodočasnicima je govorio o svome svećeničkom iskustvu, a posebice o danima Domovinskoga rata i stradanjima mjesta, svetišta i branitelja.

Nakon molitve ružarija i ispovijedi hodočasnici su pošli do Memorijalnoga centra, prostora vojnoga bunkera podno aljmaške kalvarije. Nakon stručnoga vodstva sadašnjega župnika i upravitelja Svetišta dr. Tomislava Ćurića hodočasnici su imali vrijeme za molitvu pred relikvijama Isusova križa koje se čuvaju u kapeli Svetoga Križa.

Pohodili su i bratstvo Gospe od Utočišta zajednice Cenacolo u kojemu žive mladići koji se oslobađaju od raznih ovisnosti i ulaze u nov život izgrađujući novi odnos s Bogom. O tome su svjedočili hodočasnicima.

Valpovački su hodočasnici posjetili i Župu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije u Dalju, gdje im je domaći župnik Ante Mihaljević predstavio župu i događanja u njoj. Hodočasnici su se vratili u Valpovo navečer, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.