Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepiac

Treći dan trodnevnice uoči Stepinčeva 

Trećega dana trodnevnice uoči Stepinčeva u petak, 9. veljače 2024. misu u Župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu predvodio je župnik u Tounju i Tržiću Tounjskom vlč. Josip Štefančić.

Drugi dan trodnevnice u Župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu

U sklopu trodnevne priprave za svetkovinu bl. Alojzija Stepinca u četvrtak, 8. veljače 2024. predvodio je misno slavlje u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu i predstavio knjigu „Stepinac – razgovori s prijateljem“ profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu vlč. dr. sc. Ivica Raguž.

Đakovo: Misa zahvale za beatifikaciju kardinala Stepinca

Misa zahvale za beatifikaciju kardinala Alojzija Stepinca, čija se 25. obljetnica obilježila u rujnu 2023. godine, slavljena je u nedjelju, 29. listopada 2023. u katedrali sv. Petra u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prvi dan trodnevnice za Stepinčevo u Stepinčevu Karmelu

U godini znamenitih jubileja bl. Alojzija Stepinca - 125. obljetnice njegova rođenja i 25. obljetnice beatifikacije - vjernici i sestre karmelićanke iz Brezovice pripremali su se za njegov blagdan trodnevnom duhovnom pripravom. Misno slavlje prvog dana trodnevnice, u utorak 7. veljače predvodio je vlč. Željko Nestić, župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

Krašić: Predstavljen zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje

Predstavljanje zbornika radova „Tragovima sveca“ u čast mons. dr. sc. Jurja Batelje, u prigodi tridesete obljetnice njegova rada kao postulatora kauze blaženog Alojzija Stepinca, održano je u nedjelju 2. listopada u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Mons. Batelja o pronalasku originalnih rukopisa bl. Alojzija Stepinca

Generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. dr. sc. Juraj Batelja objavio je detalje o pronalasku originalnih rukopisa bl. Alojzija Stepinca na kraju misnog slavlja povodom 102. rođendana sv. Ivana Pavla II. u srijedu 18. svibnja u Krašiću.

VIDEO Sisački biskup Vlado Košić gostovao u podcastu Željke Markić

Sisački biskup Vlado Košić gostovao je u četvrtak, 16. srpnja, u podcastu „55 minuta kod Željke Markić“ s kojom je razgovarao o brojnim aktualnim pitanjima: zaštiti nerođenih, odnosu Srpske pravoslavne crkve prema kardinalu Alojziju Stepincu, o odnosu hrvatske države prema otimanju imovine stanovnicima Zrina, o župničkom radu na prvoj crti bojišnice te kako je dobio poziv za svećeništvo. Snimku cijeloga razgovora možete pogledati u prilogu.

60. obljetnica smrti blaženoga Alojzija Stepinca

Katolička Crkva slavi blagdan mučenika, blaženoga kardinala Alojzija Stepinca i spominje se 60. obljetnice njegove smrti. Blaženim ga je 3. listopada 1998. godine proglasio papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici. Osim u rodnom Krašiću, Stepinčevo će se, uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, svečano slaviti u Zagrebačkoj katedrali gdje će u 19 sati euharistijsko slavlje predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.