Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagoslov-polja

Blagdan sv. Klare proslavljen u Novom Gradu

Blagdan sv. Klare, zaštitnice Novog Grada, maloga mjesta u Bosanskoj Posavini, koje pripada Župi Imena Marijina u Svilaju kod Odžaka, proslavljen je u četvrtak 11. kolovoza ispred kapelice Sv. Klare.

Blagoslov polja na Duhove u selima u plehanskoj župi

Misna slavlja u filijalnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Modranu i kod kapele u Gornjim Šušnjarima, koje pripadaju Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini predvodio je u nedjelju 5. lipnja vlč. Mato Matasović, župnik župe sv. Nikola Tavelića na Jelasu u Slavonskom Brodu.

Blagoslov polja u Tušiloviću

Na svetkovinu Duhova 5. lipnja u Tušiloviću, filijali Župe sv. Ante Padovanskoga u Vojniću, održan je blagoslov polja koji se održava već više od 20 godina.

Mons. Komarica na blagoslovu polja u Novakovićima

Tradicionalni blagoslov polja održan je na Drugu uskrsnu nedjelju, 24. travnja 2022. u Novakovićima, a misu u kapeli Srca Isusova i Marijina predslavio je banjolučki biskup Franjo Komarica.

Blagdan sv. Josipa Radnika proslavljen u Modranu

Kod kapele sv. Josipa Radnika na groblju pod Lipom u Modranu u Župa sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj Posavini, misom koju je predslavio domaći gvardijan fra Anto Tomas, u subotu 1. svibnja, proslavljen je spomendan naslovnika kapele.

Blagoslov polja u Župi Trnjani

Na Nedjelju Dobroga Pastira 25. travnja u Župi Trnjani proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika župe sv. Marka, evanđelista.

1 2