Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: centar-za-socijalni-nauk-crkve

Predavanja drugoga dana simpozija "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

Drugoga dana simpozija, koji je o temi "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj" održan u Zagrebu, predavanje o povijesti i baštini Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve te pogledu u njegovu budućnost, 24. studenoga održala je tajnica Centra doc. dr. Dubravka Petrović Štefanac. Izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je mogućnosti primjene socijalnog nauka Crkve u gospodarstvu, a doc. dr. Marijana Kompes s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u političkom životu.

Dr. Jakobfi i dr. Labaš o djelovanju laičkih udruga u duhu socijalnog nauka Crkve te njegovoj zastupljenosti u medijima

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 24. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu, dr. sc. Igor Jakobfi s magistrom teologije Ivanom Žavcar održao je predavanje o temi „Djelovanje crkvenih udruga prema socijalnom nauku Crkve”. Nakon njega je o promicanju socijalnog nauka Crkve u medijima izlagao prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Izv. prof. dr. Migles, prof. dr. Dugalić i izv. prof. Begić održali predavanja u sklopu simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

U drugome dijelu izlaganja na prvome danu simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu u četvrtak 23. studenoga predavanja su održali izv. prof. dr. sc. Silvija Migles i izv. prof. dr. sc. Martina s. Ana Begić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te prof. dr. sc. Vladimir Dugalić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu.

Predstavljena knjiga 'Demografija – iseljavanje – migracije. Šesti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 22. i 23. listopada 2021.'

Ova vrijedna knjiga je svojevrsni demografski svjetionik, naglasio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša u utorak navečer, 14. studenoga, na predstavljanju zbornika 'Demografija – iseljavanje – migracije. Šesti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 22. i 23. listopada 2021.' Riječ je o izdanju zbornika radova s istoimenog simpozija, a predstavljeno je u dvorani Vijenac u Zagrebu.

Muftija Hasanović: Islamska vizija ljudskog bratstva

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz Hasanović održao je predavanje „Islamska vizija ljudskog bratstva“ na simpoziju „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u četvrtak 23. rujna u Zagrebu.

Webinar o enciklici pape Franje „Laudato si’! Kako mijenjati stil života?“

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije u srijedu, 23. rujna, organizira međunarodni simpozij – webinar o socijalnoj enciklici pape Franje „Laudato si’! Kako mijenjati stil života?“. U „Aktualnom“ Hrvatskoga katoličkog radija pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve dr. Stjepan Baloban istaknuo je važnost da se sadržaj enciklike još više približi hrvatskoj javnosti.