Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-blaza

Kolaudacija obnovljenih orgulja crkve sv. Blaža

Svečani koncert kolaudacije obnovljenih orgulja crkve sv. Blaža u Zagrebu održan je u srijedu 31. siječnja, na blagdan sv. Ivana Bosca, prvog dana trodnevnice uoči proslave župne svetkovine.

U Vodnjanu gostovao Jean Barbara, član Međunarodnog vijeća Charisa

Član Međunarodnog vijeća Charisa, krovnog tijela Katoličke karizmatske obnove, Jean Barbara, predsjednik Mreže zajednica „Sword of the Spirit“ i savjetnik pape Franje za ekumenizam s pravoslavnim Crkvama gostovao je u srijedu, 10. svibnja 2023. u župnoj crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, u organizaciji zajednice „Jošua“.

Predstavljen „Muljanski kantual“ u Zagrebu

U zagrebačkoj Župi sv. Blaža u ponedjeljak 30. svibnja predstavljen je „Muljanski kantual“ u kojem su prvi put objavljene skladbe franjevca o. Konrada Eberta napisane za zbor župe Muo u Boki kotorskoj potkraj 19. st. Urednik djela je mr. don Robert Tonsati, župnik Mula, a kantual je objavljen u nakladi ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj.

Završetak trodnevnice uoči Blaževa u Zagrebu

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače, u crkvi sv. Blaža u Zagrebu završila je trodnevna duhovna priprava uoči proslave sv. Blaža, koju je predvodio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

1 2 3