Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-uzvisenja-sv-kriza

Proslava Antunova u Krndiji

Na blagdan sv. Antuna 13. lipnja u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji, filijalnoj crkvi župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima u uvjetima zaštite od pandemije koronavirusa upriličeno je večernje misno slavlje koje je predvodio punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon.

Slavljena misa povodom 30. obljetnice 2. gardijske brigade Gromovi

Trideseta obljetnica 2. gardijske brigade Gromovi obilježena je na Spasovo misnim slavljem u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Sigetu u četvrtak, 13. svibnja. Misu za 9700 pripadnika koji su prošli kroz brigadu, 1400 ranjenih kao i za 205 poginulih te troje nestalih predslavio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Duhovna obnova u korizmenim srijedama u osječkoj župi

U jubilejskoj godini proslave 60. obljetnice djelovanja župe i 30 godina od blagoslova crkve župa Uzvišenja sv. Križa u Osijeku svečanije, s više duhovnih tjednih programa, zahvalno slavi jubileje pa je tako i priprava za Uskrs bogatija za duhovnu obnovu u ciklusu „Korizmene srijede“.

DAN ŽALOSTI Župnik iz Kravarskog pozvao na molitvu krunice ispred srušene crkve u 12:20

Župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, 30 kilometara od Zagreba, uništena je u strahovitom potresu magnitude 6.2 stupnjeva po Richterovoj ljestivci koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu u utorak 29. prosinca. Na Dan žalosti, župnik vlč. Siniša Blatarić, u vrijeme kad se dogodio potres u 12:20 minuta organizira molitvu krunice, kako ispred urušene župne crkve, tako i ispred svih drugih kapela, pilova i križnih raspela po župi kako bi zajedno u isto vrijeme molili na nakanu za sve stradale u potresu i za duhovnu i materijalnu obnovu naše Domovine.