Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Antunova u Krndiji

Krndija (TU) (IKA)

Na blagdan sv. Antuna 13. lipnja u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji, filijalnoj crkvi župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima u uvjetima zaštite od pandemije koronavirusa upriličeno je večernje misno slavlje koje je predvodio punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon.

Misu je slavilo sedamdesetak vjernika, župljana punitovačke župe iz Punitovaca, Krndije, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog te pripadnika Zemaljske udruge Podunavskih Švaba – ogranak Đakovo.

Ne možemo biti vjernici ako iskreno i s uvjerenjem ne širimo Božju riječ kako je to činio sv. Antun

„Radost je vidjeti nas okupljene oko kipa sv. Antuna u ovoj crkvi pomalo zaboravljenoj nakon njena rušenja krajem ratnih godina 2. svjetskog rata i protjerivanja i zatvaranja u logore njenih stanovnika Nijemaca, kada je i kip sv. Antuna, postavljen u ovoj crkvi pri njenoj gradnji 1937. godine, sklonjen. Kip je svoje utočište našao u župnom dvoru u Punitovcima, potom u Čepinu u crkvi sv. Antuna na Ovčari, gdje je bio sve do povratka u danas obnovljenu krndijsku crkvu 10. svibnja 2014. godine”, istaknuo je župnik Pardon.

Govoreći o sv. Antunu župnik je naglasio kako sv. Antuna danas slave u cijelom svijetu, a prepoznat je po svojemu životu i djelima te, kao veliki propovjednik u širenju Božje riječi.
„Isus nam u današnjem evanđelju govori o Kraljevstvu nebeskom. Ne možemo biti vjernici, ako nismo prvenstveno ljudi koji iskreno i s uvjerenjem šire Božju riječ kako je to činio sv. Antun koji nas u ovoj crkvi poziva da svjedočimo vjeru u Isusa koji je patio-mučen i razapet, umro i uskrsnuo za spas svakoga od nas. Prepoznati znakove Božje prisutnosti oko nas neizmjerno je važno. Kao što iz sjemenke postepeno nastaje biljka iz koje ćemo ubrati plod tako i mi po činjenju dobrih djela, po primjeru sv. Antuna, po ovozemaljskom životu uberimo plod dolaska u kraljevstvo nebesko. Kao što sv. Antun ovdje pred nama grli Isusa, ‘zagrlimo’ i mi jedni druge čineći dobra djela“, rekao je župnik Pardon.