Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagdan-sv-antuna

Svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Dragama

U Dragama, najjužnijoj župi Zadarske nadbiskupije, između mora i Vranskog jezera, župna svetkovina sv. Antuna Padovanskog proslavljena je prijepodnevnom misom koju je predvodio gospićki župni vikar don Anđelko Kaćunko.

Proslavljeno Antunovo u Đakovu

Brojni su vjernici hodočastili u ponedjeljak 13. lipnja već od 4.30 ujutro u Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu kako bi proslavili blagdan sv. Antuna. Središnje misno slavlje na Ljetnoj terasi Centra Amadea predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Proslava Antunova u Krndiji

Na blagdan sv. Antuna 13. lipnja u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji, filijalnoj crkvi župe sv. Ladislava kralja u Punitovcima u uvjetima zaštite od pandemije koronavirusa upriličeno je večernje misno slavlje koje je predvodio punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon.

Proslava blagdana sv. Antuna u župi Oprtalj

U nedjelju 13. lipnja blagdan sv. Antuna svečano je proslavljen u njemu posvećenoj crkvici u predjelu Kras Gornji. Misu je predvodio oprtaljski župnik vlč. Tonči Jukopila, a okupio se veći broj vjernika iz te i okolnih župa Bujštine.

Blagdan sv. Antuna proslavljen s dvanaest misa kod osječkih franjevaca

Slavlje blagdana sv. Antuna Padovanskog u nedjelju 13. lipnja kod osječkih franjevaca u Tvrđi u Franjevačkom samostanu sv. Križa i crkvi s više tisuća vjernika proteklo je uz pobožnosti „svecu svega svijeta“, blagdanskom ophodu oko oltarne slike Gospe Osječke, euharistijskim slavljima nakon svete ispovijedi. Blagdanskoj svečanosti prethodila je trodnevnica koju je vodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu.