Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-anton-suljic

Sprovod i misa zadušnica za prof. Ivu Livljanića

Sprovodni obred za prof. Ivu Livljanića, prvog veleposlanika RH pri Svetoj Stolici, na Gradskom groblju u Zadru u utorak, 5. rujna, predvodio je don Anton Šuljić, osobni prijatelj i poznavatelj života prof. Livljanića.

Predstavljena „Alabastrena posudica“ Majke Marine Škunce

Knjiga meditativnih tekstova poetske i refleksivne provenijencije „Alabastrena posudica“ čija je autorica prije godinu i pol preminula opatica Samostana sv. Andrije u Rabu Majka Marija Marina Škunca, predstavljena je u srijedu 21. lipnja 2023. u Novalji.

Predstavljena dva nova izdanja KS-a i KBF-a u Zagrebu

Kršćanska sadašnjost i Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirali su u srijedu 1. veljače predstavljanje knjiga "Hrvatski vremeplov. Teološko etička promišljanja o hrvatskoj zbilji autora Josipa Grbca", i "Sve provjeravajte: dobro zadržite! (1 Sol 5, 21) Kršćanska etika u dijalogu sa suvremenim svijetom (zbornik radova u čast prof. dr. sc. Josipa Grbca u povodu 65. godine života", u dvorani Vijenac.

Argumenti HKR-a o kriznom komuniciranju u Crkvi

Krizno komuniciranje u Crkvi bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u utorak, 29. studenoga o kojoj su govorili katolički svećenik, publicist i novinar don Anton Šuljić, glasnogovornica Zadarske nadbiskupije Ines Grbić i urednica Odjela Religija Hrvatskog radija Blaženka Jančić. Urednik emisije je Branimir Gubić.

Dan svećenika otoka Krka

Svećenici s područja otoka Krka u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom okupili su se 22. lipnja u samostanu franjevaca trećoredaca na Glavotoku na tradicionalnom susretu svećenika oko svetkovine Srca Isusova.

Predstavljanje knjiga preč. Josipa Grbca

Preč. dr. sc. Josip Grbac, svećenik, profesor, moralist i kolumnist predstavio je u Rijeci 12. svibnja dvije knjige, objavljene prigodno uz 65. obljetnicu njegova života.

Misa posvete ulja u hvarskoj katedrali

Misu posvete ulja predslavio je biskup Ranko Vidović u hvarskoj katedralnoj Župi sv. Stjepana I., pape i mučenika 13. travnja, na Veliku srijedu, u zajedništvu sa svećenicima Hvarske biskupije.

Održana korizmena duhovna obnova katoličkih novinara

Korizmena duhovna obnova Hrvatskoga društva katoličkih novinara s temom „Smisao križa: duhovne i teološke perspektive“ održana je u četvrtak, 7. travnja na platformi Zoom. Prigodni nagovor održao je don Anton Šuljić, član Društva.

Don Anton Šuljić na trećoj korizmenoj tribini u Požegi

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi 24. ožujka održana je treća korizmena tribina, na kojoj je don Anton Šuljić, svećenik Krčke biskupije, teolog, novinar, književni kritičar, govorio o temi „Pismo (Sveto) i riječ (Božja) u suvremenoj kulturi“.

1 2 3