Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekshumacija

Kardinal Krajewski prisustvovao ekshumaciji u Izjumu

Izaslanik pape Franje i prefekt Dikasterija za službu milosrđa kardinal Konrad Krajewski prisustvovao je ekshumaciji više od 400 tijela ubijenih osoba iz masovne grobnice u Izjumu, izvijestila je u utorak 20. rujna agencija SIR.

Vatikan opovrgao upletenost u Francovu ekshumaciju

Sveta Stolica je u utorak 21. srpnja posredstvom svog Tiskovnog ureda uputila izjavu u kojoj se navodi da se papa Franjo nije miješao u prošlogodišnji spor oko ekshumacije tijela Francisca Franca iz Doline palih u španjolskom glavnom gradu Madridu.

Završena ekshumacija posmrtnih ostataka iz jame Jazovka

Iz jame Jazovka, u pet radnih dana od 13. do 17. srpnja, izvađeni su posmrtni ostaci najmanje 814 osoba te se odmah po završetku ekshumacije pristupilo utvrđivanju minimalnog broja žrtava (MNI) temeljem brojanja bedrenih kostiju, priopćilo je u utorak, 21. srpnja, Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ekshumirani posmrtni ostaci na Maceljskoj gori

Ministarstvo hrvatskih branitelja na području općine Đurmanec, točnije Maceljske gore, od 18. svibnja započelo je terenska istraživanja, odnosno probna iskapanja. Već drugi dan istraživanja na području zvanom Križanov jarek pronađena je masovna grobnica. Obradi se pristupilo po svim pravilima struke, pri čemu su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 82 žrtve poslijeratnog razdoblja iz grobnice dimenzija 4x4,6 m.

U Garešnici u tijeku ekshumacija posmrtnih ostataka

Ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja započela je ovaj tjedan u Garešnici, a za sada su ekshumirani posmrtni ostaci deset osoba, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.