Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ivan-nujic

Pogreb fra Ivice Vidaka

Pokojni fra Ivica Vidak, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene i župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Sivši kod Doboja, pokopan je u utorak, 12. prosinca na franjevačkom groblju na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

U Olovu održan „Fra Lujin dan“

53. godišnjica smrti dugogodišnjeg profesora, odgojitelja i ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije u Visokom te obnovitelja Svetišta Gospe Olovske fra Luje Zloušića obilježena je u Olovu u utorak 25. listopada, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije Svetog Križa – Bosna Srebrena, a prenosi KTA.

Susret duhovnih zvanja Derventskog i Doborskog dekanata

Susret duhovnih zvanja Derventskog i Doborskog dekanata održan je u subotu 10. rujna u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Modriči u Bosni i Hercegovini te je okupio 30 svećenika i redovnica, koji su rodom iz tih dvaju dekanata, a na službi su u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Obljetnica postavljanja Šohajevoga križnog puta u Žeravcu

Prigodnim vjersko-kulturnim programom župljani Župe sv. Franje Asiškog u Žeravcu u Bosanskoj Posavini obilježili su u srijedu 22. lipnja 45. obljetnicu postavljanja postaja križnoga puta – djelo hrvatskog akademskog slikara Slavka Šohaja.

Održan četvrti okrugli stol o 800. obljetnici susreta sv. Franje i sultana al-Kamila

Udruga „Centar za mirovno obrazovanje“ (CMO) priopćila je da je u srijedu 14. srpnja, u suradnji s Odborom za međureligijsku suradnju u Zenici i Medžlisom Islamske zajednice Zenica, u Kulturnom centru „Altindag“ u atriju Sultan-Ahmedove medrese u Zenici održala četvrti od šest okruglih stolova u povodu proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila, pod zajedničkim nazivom „Drama gostoprimstva“.

Stoljeća Bosne Srebrene

Na poziv Akademskog kruga hrvatske katoličke zajednice u Münchenu, u utorak 26. studenoga u velikoj dvorani Hrvatske katoličke župe predavanje pod naslovom „Franjevačka provincija sv. Križa – Bosna Srebrena“ održao je fra Ivan Nujić, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.