Istina je prava novost.

Povećao se broj korisnika pučke kuhinje kod franjevaca konventualaca u Zagrebu

"Baš danas, prvi dan ovih rigoroznijih mjera Stožera za civilnu zaštitu, primjećujemo da je u našoj pučkoj kuhinji povećan broj korisnika. To su ljudi koji nisu prije dolazili ali uslijed ovih mjera osjetili su potrebu doći ovdje kod nas". Izjavio je to u četvrtak, 19. ožujka, za Informativnu katoličku agenciju fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje caritasa i župe Sv. Antuna Padovanskog kod franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu.

U Argumentima predstavljen projekt "CRO Laudato si'"- puno malih koraka za lavinu dobra

"Projekt 'CRO Laudato si'' – O brizi za naš dom", bila je u utorak 11. veljače, tema emisije "Argumenti" na Hrvatskom katoličkom radiju, a o projektu koji je pokrenulo Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) govorili su voditelj projekta teolog s HKS-a dr. Zoran Turza, nacionalna ministra OFS-a Anđa Slunjski te nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Vladimir Vidović.

Svečano otvoren Peti festival kršćanskog kazališta

Peti festival kršćanskog kazališta svečano je 23. svibnja otvoren u prepunoj Dvorani svetog Franje na zagrebačkom Svetom Duhu. Publiku je pozdravio novi ravnatelj Festivala fra Vladimir Vidović, ujedno i glavni urednik Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, koji je od ove godine izvršni organizator Festivala.

Na Adventu u Zagrebu kućica „Kod fratara“ na Zrinjevcu

U ovogodišnjoj manifestaciji Advent u Zagrebu gastronomsku ponudu obogatit će kućica Pučke kuhinje Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga sa Svetoga Duha pod nazivom „Kod fratara“. Kućica se nalazi na Zrinjevcu kod Paviljona.

Argumenti: Kvaliteta hrane i redovita tjelesna aktivnost preduvjet su zdravijega društva

Prošlotjedni Svjetski dan hrane bio je povod za današnju emisiju Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija. U emisiji je bilo riječi i o važnosti zdrave prehrane, kao i zdravog načina života, koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost. O temi su govorili nutricionistica mr. Mimi Vurdelja, dr. Marin Dadić s Kineziološkog fakulteta i voditelj franjevačke Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

1 6 7 8