Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gvozd

U župnoj crkvi u Gvozdu blagoslovljene nove freske

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 5. studenoga u crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu svečano misno slavlje i tom prigodom blagoslovio nove zidne freske, izvijestio je Tiskovni ured Sisačke biskupije.

Proslava zaštitnika Župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu

Župa sv. Petra i Pavla u Gvozdu proslavila je zaštitnike župe u četvrtak 29. lipnja, treću godinu u nizu u zajedništvu s vjernicima i u suradnji Policijske kapelanije Sv. Kvirina PU Sisačko-moslavačke.

Fra Marko Hrgota uveden u službu župnika u Gvozdu

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je nedjelju 21. veljače u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu svečano misno slavlje tijekom kojeg je u službu uveo novog župnika fra Marka Hrgotu, člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Oproštaj od pokojnog fra Tomislava Jurića

Ispred crkve sv. Petra i Pavla u Gvozdu u utorak 22. prosinca održan je oproštaj od pokojnog fra Tomislava Jurića. U toj prigodi misu zadušnicu predvodio je sisački biskup Vlado Košić, a u koncelebraciji bili su generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić, provincijalni definitor fra Zdravko Dadić, župnik iz Vojnića fra Ivo Bošnjak i više svećenika.

Preminuo fra Tomislav Jurić

Fra Tomislav Jurić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu preminuo je iznenada u subotu 19. prosinca u Gvozdu u 68. godini života i 40. godini svećeništva.