Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jajce

Glavosijek svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju

Župa svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju, kod Jajca, svečano je 29. kolovoza proslavila svoj drugi patron svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja ili Glavosijek svetog Ivana Krstitelja.

Pogreb fra Jure Stipića

Pogrebni obredi za člana Provincije Bosne Srebrene fra Juru Stipića, koji je preminuo 22. ožujka u Novoj Biloj u BiH, u 77. godini života i 53. godini svećeništva, održani su u župi Jajce u srijedu 24. ožujka.

Svetkovina Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u župi i svetištu u Podmilačju

Župa sv. Ivana Krstitelja i Svetište u Podmilačju svečano su proslavili svetkovinu mučeništva sv. Ivana Krstitelja- Glavosijek sv. Ivana. Euharistijsko slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto. Na istome slavlju školske sestre franjevke Krista Kralja proslavile su 50 godina djelovanja u župi Podmilačje, a župnik fra Filip Karadža srebreni svećenički jubilej - 25 godina službe u Crkvi.

Slika „Milosrdni Isus“ u župi Jajce

U nedjelju, 7. travnja slika „Milosrdni Isus“ stigla je na svome „hodočašću“ po župama Banjolučke biskupije u drevnu župu Jajce. Svečano misno slavlje je predslavio biskup banjolučki Franjo Komarica.