Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-gianfranco-ravasi

Povijest i korijeni jubileja u Svetom pismu

Približavajući se proslavi jubilejske 2025. godine, kardinal Gianfranco Ravasi za izdanje lista „L`Osservatore Romano“ od 9. travnja, protumačio je povijest i korijen jubileja kroz biblijske retke.

Dvojica Španjolaca dobitnici Nagrade Ratzinger za 2023.

Španjolci o. Pablo Blanco Sarto i prof. Francesc Torralba Roselló dobitnici su Nagrade Ratzinger za 2023. godinu, koju im je na blagdan sv. Andrije, u četvrtak 30. studenoga 2023. u Apostolskoj palači u Vatikanu uručio državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, objavio je Vatican News.

Papa o Scalfariju: Rado se sjećam naših razgovora

Papa Franjo izrazio je žalost zbog smrti 98-godišnjega novinara Eugenija Scalfarija, utemeljitelja i ravnatelja dnevnika La Repubblica, koji je na toj funkciji bio 20 godina, prenosi Vatican News.

Kardinal Ravasi: Dijalog je korijen i naslijeđe svih vjera

Uoči drugoga Međunarodnoga dana ljudskoga bratstva, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu kardinal Gianfranco Ravasi u razgovoru za Vatican News predstavio je Paviljon Svete Stolice na Dubai Expo (Universal Exposition), prenosi Vatican News.

Održan XXV. međunarodni kongres „Marija među teologijama i kulturama danas“

„Maria tra teologie e culture oggi. Modelli, comunicazioni, prospettive” bila je tema XXV. međunarodnog mariološko-marijanskog kongresa održanog u organizaciji Papinske međunarodne marijanske akademije (PAMI) od 8. do 11. rujna. Kongres je u cijelosti održan „online“ i okupio je oko 300 prijavljenih sudionika iz različitih marioloških društava i instituta diljem svijeta.

U Vatikanu predstavljeni dobitnici nagrade Ratzinger 2020.

U Vatikanu je u četvrtak 1. listopada održana konferencija za tisak na kojoj su predstavljeni dobitnici nagrade Ratzinger 2020. i inicijative vatikanske zaklade Joseph Ratzinger - Benedikt XVI. Dobitnici ovogodišnje nagrade su prof. Jean-Luc Marion i prof. Tracey Rowland.

Papa Franjo darovao bicikl za dobrotvornu aukciju

Papa Franjo, koji je nedavno u audijenciju primio sportaše koji su trebali sudjelovati na odgođenom susretu „We run together“, darovao je trkaći bicikl za aukciju iste inicijative, objavio je 2. lipnja Vatican News.