Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kontinentalna-faza-sinode

Objavljeni završni dokumenti svih sinodskih kontinentalnih skupština

Od ovog tjedna oni koji pripremaju radni dokument za sinodske skupštine u listopadu 2023. i 2024. raspravljaju o rezultatima kontinentalne faze Sinode. Svi konačni dokumenti sedam kontinentalnih skupština sada su dostupni i može im se pristupiti, izvijestila je 15. travnja KNA.

Intervent mons. Puljića na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencija u okviru europske Kontinentalne sinodske skupštine

Umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je u ime predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutleše, u petak i subotu, 10. i 11. veljače, u hotelu Pyramida u Pragu na drugom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine, na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencije. Intervent mons. Puljića prenosimo u cijelosti.

VIDEO Nadbiskup Német o kontinentalnoj sinodskoj skupštini u Pragu

Predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda beogradski nadbiskup i zrenjaninski apostolski upravitelj Ladislav Német se za Katoličku tiskovnu agenciju osvrnuo na prvi i drugi dio europske Kontinentalne sinodske skupštine koja se održava od 5. do 11. veljače 2023. u Pragu.

Intervent mons. Vukšića na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencija u okviru europske Kontinentalne sinodske skupštine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić sudjelovao je u petak i subotu, 10. i 11. veljače, u hotelu Pyramida u Pragu na drugom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine, na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskupa Vilniusa mons. Gintarasa Grušasa. Intervent mons. Vukšića, objavljen na stranici Katoličke tiskovne agencije, prenosimo u cijelosti.

Kardinal Hollerich o prvom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu

Nakon prva četiri dana europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu, koja je počela 5. veljače 2023., predsjednik Vijeća biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) i glavni izvjestitelj Biskupske sinode o sinodalnosti, luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich izrazio je zadovoljstvo doživljenim, izvještava Vatican News.

1 2