Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kopti

Pogrom nad kršćanima u Egiptu

Pogrom nad kršćanima u središtu egipatskog grada Minye dogodio se u noći na srijedu 24. travnja, priopćila je zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ (Christen in Not).

U Egiptu oteta koptska kršćanka

U Egiptu je krajem siječnja oteta studentica, pripadnica Koptske crkve, izvijestila je austrijska udruga „Kršćani u nevolji“ (Christen in Not – CiN). Prema navodima udruge, postoji osnovana sumnja da je studentica prisilno udana i prisiljena prijeći na islam, objavio je u petak 12. travnja Kathpress.

Liturgija za egipatske kršćane Kopte u Zagrebu

U grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila I Metoda u nedjelju, 28. siječnja održana je liturgija za egipatske kršćane Kopte koji rade i žive u Zagrebu, izvijestila je Križevačka eparhija.

Kardinal Schönborn o vezi nacionalizma i vjere te o svom umirovljenju

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn dao je intervju za časopis „Die Malteser“ u kojem je izrazio zabrinutost zbog sve većeg progona vjere i opasne veze između nacionalizma i isključive vjere ili kulture te se osvrnuo na svoje umirovljenje, izvijestio je 19. prosinca Vatican News.

Koptski biskup pohodio vjernike u Zagrebu

Biskup staroistočne Koptske Crkve za Srednju Europu Yovanis pohodio je u nedjelju, 17. prosinca zajednicu Kopta koja se okuplja na bogoslužje u prostoru Grkokatoličke župe Krista Kralja u Stenjevcu, izvijestila je Križevačka eparhija.

1 2