Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-komarica

Banja Luka: Održan redoviti godišnji svećenički Sabor

Na redovitom godišnjem svećeničkom Saboru Banjolučke biskupije u srijedu 23. studenoga okupilo se u Banjoj Luci 40 dijacezanskih i redovničkih svećenika, trajni đakon i obojica biskupa - ordinarij Franjo Komarica i pomoćni biskup Marko Semren.

Govor biskupa Komarice prigodom obilježavanja 2. obljetnice utemeljenja Europskog centra za mir i suradnju

U organizaciji Banjolučke biskupije i Paneuropske unije, a u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, u utorak 20. rujna u Kući susreta „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci upriličeno je obilježavanje 2. obljetnice utemeljenja Europskog centra za mir i suradnju. Govor banjolučkoga biskupa Franje Komarice, kopredsjednika Kuratorija Europskog centra, prenosimo u cijelosti.

Norveški veleposlanik u BiH kod biskupa Komarice

Norveški veleposlanik u BiH Olav Reinertsen s pratnjom pohodio je 4. kolovoza sjedište Banjolučke biskupije gdje ga je primio banjolučki biskup Franjo Komarica zajedno s direktorom Caritasa mons. Miljenkom Aničićem.

Uskrs u Banjoj Luci

Obrede Velikoga trodnevlja i uskrsna slavlja predvodili su u banjolučkoj katedrali biskupi Franjo Komarica i pomoćni Marko Semren u sudjelovanju brojnih vjernika.

Božićna čestitanja u Banjolučkom ordinarijatu

Na Badnjak, 24. prosinca, u zgradi Biskupijskog ordinarijata u Banjoj Luci okupilo se oko biskupa Franje Komarice i pomoćnoga biskupa Marka Semrena petnaestak svećenika i desetak redovnica, uglavnom iz Banjolučkog dekanata, na tradicionalno božićno čestitanje.