Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novinarstvo

Zbornik radova „Agencijsko novinarstvo i kršćanska poruka“

Zbornik radova „Agencijsko novinarstvo i kršćanska poruka“ s Međunarodnog znanstvenog kolokvija, održanog u povodu 10. obljetnice početka djelovanja Informativne katoličke agencije IKA-Zagreb, digitaliziran je 2023. godine, u povodu 30. obljetnice početka djelovanja, i objavljen na mrežnim stranicama IKA-e.

U Ugandi održana konferencija za afričke katoličke medije

Predstavljanjem nacrta teksta koji sadrži stručne smjernice o migrantima i izbjeglicama za afričke katoličke medije, 14. srpnja 2023. završena je konferencija održana u organizaciji svjetske katoličke organizacije za medije SIGNIS Africa, u Kampali u Ugandi, objavio je Vatican News.

„Argumenti“ HKR-a: Kvalitetno novinarstvo

U „Argumentima” Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 23. svibnja govorilo se o kvalitetnom novinarstvu, kako istinito i razborito izvještavati te snalazi li se Crkva u novim medijima.

Budući svetac Titus Brandsma predložen za zaštitnika novinara

Četiri katolička novinara iz Nizozemske i Belgije zamolili su Papu Franju da proglasi Titusa Brandsmu, nizozemskog karmelićanina i mučenika nacizma kojeg će Sveti Otac u nedjelju 15. svibnja kanonizirati, svecem zaštitnikom novinarstva, izvijestio je Vatican News.

Novi profesionalni tečajevi (Master) na Seraphicumu

Papinski Fakultet sv. Bonaventure „Seraphicum“ u akademskoj godini 2021./2022. organizira tri profesionalna tečaja visoke formacije (Master): „Novinarstvo i etika“, „Fratelli tutti“ i „Tragovima sv. Franje i sv. Klare“.

1 2