Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obitelj-ulma

Papin Angelus u nedjelju 10. rujna

Papa Franjo je u nedjelju, 10. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa: Neka obitelj Ulma bude uzor u težnji za dobrom i služenju onima koji su u potrebi

U svom nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 10. rujna papa Franjo se spomenuo mučeništva cijele poljske obitelji Ulma zato što su pružili utočište nekim Židovima koje su progonili nacisti koja je danas u Poljskoj proglašena blaženom. Osvrnuo se i na aktualne sukobe u svijetu, posebno se spomenuvši „izmučene Ukrajine“ pozvao je da se snazi oružja suprotstavi snagu milosrđa, retorici nasilja ustrajnost molitve, objavio je Vatican News.

Papa se spomenuo obitelji Ulma, ubijene zbog pomoći pružene Židovima

Pozdravljajući na kraju opće audijencije 28. studenoga u Vatikanu poljske hodočasnike, Papa je napomenuo da je na Papinskom sveučilištu Urbaniana prethodnoga dana otvorena izložba posvećena poljskoj obitelji Ulma, koju su tijekom II. svjetskog rata ubili njemački nacisti zbog toga što su skrili nekoliko Židova i pružili im pomoć.