Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinsko-vijece-za-medureligijski-dijalog

Europska konferencija o međureligijskom dijalogu

Odjel za međureligijski dijalog Vijeća Biskupskih konferencija Europe (CCEE) iz Sankt Gallena (Švicarska) održao je u četvrtak 5. studenog „online“ konferenciju (webinar) o međureligijskom dijalogu, o čemu je izvijestio delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za međureligijski dijalog mons. prof. dr. Franjo Topić, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

Objavljen dokument „Služiti ranjenom svijetu“

Svjetsko vijeće Crkava (WCC) i Papinsko vijeće za međureligijski dijalog (PCID) objavili su 27. kolovoza zajednički dokument „Služiti ranjenom svijetu u međureligijskoj solidarnosti: Kršćanski poziv na razmišljanje i djelovanje tijekom pandemije COVID-19“.

Vatikan: Poziv na sudjelovanje u Danu molitve, posta i djela ljubavi

Papinsko vijeće za međureligijski dijalog poziva vjernike svih religija i sve ljude dobre volje da se na duhovan način pridruže Danu molitve, posta i djela ljubavi kako bi zamolili s Neba pomoć čovječanstvu da prebrodi pandemiju izazvanu koronavirusom, navodi se u dopisu Papinskog vijeća za međureligijski dijalog. Papinsko vijeće time se odazvalo inicijativi Visokog odbora za ljudsko bratstvo i apelu koji je uputio papa Franjo u nedjelju 3. svibnja.

Kršćani i muslimani: unaprjeđivati opće ljudsko bratstvo

U povodu mjeseca Ramazana i za proslavu ‘Id al-Fitr 1440. H. / 2019. A.D. Papinsko vijeće za međureligijski dijalog uputilo je muslimanima cijeloga svijeta poruku „Kršćani i muslimani: unaprjeđivati opće ljudsko bratstvo". Poruku, koju je na hrvatski jezik preveo vojni biskup u BiH Tomo Vukšić, član Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog, donosimo u cijelosti: