Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomirenje

Rim: U tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu za novozaređene svećenike i bogoslove

U organizaciji vatikanske Apostolske pokorničarne, u Rimu je u tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu, koji ima za cilj pružiti novozaređenim svećenicima, kao i studentima teologije koji će uskoro primiti sveti red, priliku za „razmišljanje i dublju formaciju“ o sakramentu pomirenja, izvijestio je u srijedu, 6. ožujka 2024. Vatican News.

Održan prvi susret mladih Sisačko-katedralnog dekanata u Sisku

Prvi susret mladih Sisačko-katedralnog dekanata održan je u petak, 16. veljače 2024. u Pastoralnom centru u Župi sv. Kvirina u Sisku, kao priprema za ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u svibnju u Gospiću, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Kustos Francesco Patton: „Pomirenje polazi od prepoznavanja patnje drugoga“

Kustos Svete Zemlje, polazeći od dogovora o primirju, nada se političkom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja: „Ne znam nalazi li se konkretno rješenje u postojanju dviju država ili u nečem drugom, ali sigurno se mora prepoznati pravo postojanja oba naroda“, naglasio je 26. studenoga 2023. u razgovoru za Radio Vatikan.

Papa odgovorio na „dubia“ petorice kardinala

Kardinali Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Juan Sandoval Íñiguez, Robert Sarah i Joseph Zen Ze-kiun postavili su papi Franji pet pitanja tražeći pojašnjenje nekih pitanja u vezi s tumačenjem Božje objave, blagoslovom parova istog spola, sinodalnosti kao konstitutivnoj dimenziji Crkve, svećeničkom ređenju žena te kajanju kao neophodnom uvjetu za sakramentalno odrješenje, izvijestio je 2. listopada Vatican News.

1 2