Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prisega

Papa pozvao švicarske gardiste da njeguju zajedništvo

Papa Franjo primio je u audijenciju 6. svibnja nove pripadne Papinske švicarske garde u sklopu priprema za tradicionalno polaganje zakletve koja se polaže već tradicionalno svake godine 6. svibnja, izvještava Vatican News.

Prisega novaka Papinske švicarske garde

U ponedjeljak 6. svibnja u Vatikanu, 34 novaka Papinske švicarske garde položit će prisegu na zastavi Garde, prenosi „L`Osservatore Romano“ u izdanju lista od 18. travnja.

Novi švicarski gardisti položili prisegu

U ime Papinske švicarske garde, zapovjednik Christoph Graf pozdravio je u subotu 6. svibnja 23 nova gardista i goste u dvorištu San Damaso Papinske palače na ovogodišnjoj svečanosti prisege. Datum 6. svibnja spomen je na 147 švicarskih gardista koji su herojski dali živote za papu Klementa VII. tijekom „pljačke Rima“ 1527. godine, podsjetio je Graf u govoru, izvještava Vatican News.

Prisega 36 novaka Švicarske garde 6. svibnja

Trideset i šestorica novaka Papinske švicarske garde položit će prisegu u petak 6. svibnja na svečanosti u Dvorištu svetoga Damaza u Vatikanu s početkom u 17 sati, prenosi Vatican News.

Joseph R. Biden prisegnuo kao 46. predsjednik SAD-a

Joe Biden je u srijedu 20. siječnja prisegnuo na Kapitolu koji je prije dva tjedna bio poprište nemira u kojem su pobornici njegovog prethodnika upali u sjedište američke demokracije i tjedan dana pošto je Donald Trump po drugi put opozvan u donjem domu Kongresa, izvještava Hina.

Papa novacima Švicarske garde: Ne zaboravite da je Krist uz vas

Papa Franjo u petak 2. listopada u Vatikanu susreo se s novacima Papinske vojske koji će u nedjelju 4. listopada položiti prisegu. "Neka taj čin bude također potvrda vjernosti vašem krsnom pozivu", kazao im je Papa, a prenosi hrvatski ured Vatican Newsa.