Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sesti-hrvatski-socijalni-tjedan

Šesti hrvatski socijalni tjedan – sva izvješća

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) te u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, 22. i 23. listopada 2021. godine u Zagrebu je održan Šesti hrvatski socijalni tjedan na kojem je dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razmatralo temu Demografija – iseljavanje – migracije te su cjelokupnoj javnosti uputili Deklaraciju u kojoj među ostalim upozoravaju kako je Hrvatska "ušla u demografski slom zbog intenziviranog pada broja živorođenih, pada broja stanovnika te poremećenosti dobne strukture stanovništva".

Kardinal Bozanić predvodio svečano misno slavlje prigodom završetka Šestog hrvatskog socijalnog tjedna

Večernje euharistijsko slavlje sa sudionicima Šestog hrvatskoga socijalnog tjedna - koji se 22. i 23. listopada na temu „Demografija, iseljavanje, migracije” održavao u zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK - predvodio je u subotu 23. listopada zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Na panelu Migracije I. o migracijama koje su mijenjale svijet i povezanosti migracija s islamom, islamizmom te klimatskim promjenama

Na panelu Migracije I. održanom u subotu, 23. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK) u sklopu Šestog hrvatskog socijalnog tjedna, na temu migracija koje su mijenjale svijet i odnosu migracija s islamom, islamizmom te klimatskim promjenama, govorili su doc. dr. sc. Tomislav Kovač, akademik Mirko Orlić i Darko Rapić, mag. theol.

Otvoren Šesti hrvatski socijalni tjedan

Šesti hrvatski socijalni tjedan s temom „Demografija – iseljavanje – migracije“, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, otvoren je u petak 22. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, a pozdravne govore uputili su organizatori te visoki predstavnici crkvenih i svjetovnih vlasti.

UŽIVO Drugi dan VI. hrvatskoga socijalnog tjedna

Šesti hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ nastavljen je u subotu 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve plenarnim i predavanjima u panelima. Prijenos plenarnih predavanja može se pratiti na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže (HKM).

VIDEO Predstavljene teme zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Povodom završetka 63. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 21. listopada radove zasjedanja predstavili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. Krunoslav Novak.

Šesti Hrvatski socijalni tjedan „Demografija – iseljavanje – migracije“

Šesti Hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ održat će se 22. – 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, Ksaverska cesta 12a. U ime Hrvatske biskupske konferencije tjedan organizira njezina ustanova Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve na čijem čelu je pročelnik prof. dr. Stjepan Baloban.