Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sesti-hrvatski-socijalni-tjedan

Predstavljena knjiga 'Demografija – iseljavanje – migracije. Šesti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 22. i 23. listopada 2021.'

Ova vrijedna knjiga je svojevrsni demografski svjetionik, naglasio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša u utorak navečer, 14. studenoga, na predstavljanju zbornika 'Demografija – iseljavanje – migracije. Šesti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 22. i 23. listopada 2021.' Riječ je o izdanju zbornika radova s istoimenog simpozija, a predstavljeno je u dvorani Vijenac u Zagrebu.

Kardinal Bozanić predvodio svečano misno slavlje prigodom završetka Šestog hrvatskog socijalnog tjedna

Večernje euharistijsko slavlje sa sudionicima Šestog hrvatskoga socijalnog tjedna - koji se 22. i 23. listopada na temu „Demografija, iseljavanje, migracije” održavao u zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK - predvodio je u subotu 23. listopada zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Na panelu Migracije I. o migracijama koje su mijenjale svijet i povezanosti migracija s islamom, islamizmom te klimatskim promjenama

Na panelu Migracije I. održanom u subotu, 23. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK) u sklopu Šestog hrvatskog socijalnog tjedna, na temu migracija koje su mijenjale svijet i odnosu migracija s islamom, islamizmom te klimatskim promjenama, govorili su doc. dr. sc. Tomislav Kovač, akademik Mirko Orlić i Darko Rapić, mag. theol.

Otvoren Šesti hrvatski socijalni tjedan

Šesti hrvatski socijalni tjedan s temom „Demografija – iseljavanje – migracije“, u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, otvoren je u petak 22. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu, a pozdravne govore uputili su organizatori te visoki predstavnici crkvenih i svjetovnih vlasti.

UŽIVO Drugi dan VI. hrvatskoga socijalnog tjedna

Šesti hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ nastavljen je u subotu 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve plenarnim i predavanjima u panelima. Prijenos plenarnih predavanja može se pratiti na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže (HKM).

VIDEO Predstavljene teme zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Povodom završetka 63. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 21. listopada radove zasjedanja predstavili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. Krunoslav Novak.

Šesti Hrvatski socijalni tjedan „Demografija – iseljavanje – migracije“

Šesti Hrvatski socijalni tjedan pod naslovom „Demografija – iseljavanje – migracije“ održat će se 22. – 23. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, Ksaverska cesta 12a. U ime Hrvatske biskupske konferencije tjedan organizira njezina ustanova Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve na čijem čelu je pročelnik prof. dr. Stjepan Baloban.