Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sluga-bozji

Spomendan sluge Božjeg fra Alojzija Palića i duhovna obnova u Kistanjama

Na spomendan sluge Božjega fra Alojzija Palića, svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama predvodio je u četvrtak, 7. ožujka 2024. vicekancelar Zadarske nadbiskupije don Mario Karadakić. Proslavi toga spomendana prethodila je korizmena duhovna obnova od ponedjeljka, 4. ožujka do srijede, 6. ožujka koju je također predvodio Karadakić, Janjevac rodom iz Kistanja, izvijestio je Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije.

Papa odobrio proglašenje dekretā u procesima kanonizacija

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u četvrtak 14. prosinca da je tijekom audijencije kardinala Marcella Semerara, prefekta Dikasterija za kauze svetaca, papa Franjo ovlastio isti Dikasterij da objavi osam dekreta kojima se priznaje čudo koje se pripisuje dvojici časnih slugu Božjih, dekret o mučeništvu petorice svećenika i jednoga sjemeništarca te dekrete o herojskom stupnju življenja kreposti za trojice slugu Božjih.

Kardinal Semeraro: Papa bi u lipnju mogao proglasiti Roberta Schumana “slugom Božjim”

Pročelnik Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinal Marcello Semeraro najavio je da bi papa Franjo u lipnju 2021. godine mogao proglasiti “slugom Božjim” jednog od idejnih tvoraca današnje Europske Unije luksemburško-francuskog državnika Roberta Schumana, izvještava agencija France-Presse, a prenosi Catholic News Agency (CNA) u petak 16. travnja, pozivajući se na razgovor kardinala Semerara za francuski list La Croix.

FELJTON Kardinal Kuharić: "Samo Bog je istina!" (1/4)

Ususret 19. obljetnici smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića koji je blago u Gospodinu preminuo 11. ožujka 2002., Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pripremio je videoživotopis i feljton u četiri dijela o kardinalu Kuhariću.

Kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje prigodom sedamnaeste obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u ponedjeljak 11. ožujka u Stepinčevoj katedrali euharistijsko slavlje prigodom sedamnaeste obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića u koncelebraciji sa zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije Želimirom Puljićem, pomoćnim biskupima zagrebačkim Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim te umirovljenim Valentinom Pozaićem, redovničkim provincijalima, kanonicima Prvostolnog kaptola zagrebačkog i više od šezdesetorice svećenika.