Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stolac

Momčad iz Stoca pobijedila na završnici KMNL-a

Momčad Župe sv. Ilije proroka iz Stoca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobijedila je na 17. Nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige (KMNL), koja je od 19. do 21. svibnja 2023. održana u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

Razoran potres pogodio Ljubinje i područje Stoca u Bosni i Hercegovini

Razoran potres magnitude 6.1 prema Richteru s epicentrom kod Ljubinja pogodio je u 23:07 sati Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Potres se osjetio u Hrvatskoj, posebno snažno diljem Dalmacije, te u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

U župi Stolac proslavljena svetkovina sv. Ilije proroka

Kotorski biskup Ivan Štironja predvodio je svečano misno slavlje u župi Stolac, u utorak 20. srpnja na svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Ilije proroka, a župnik don Rajko Marković koji je premješten iz Stoca u Bijelo Polje kod Mostara oprostio se nakon 22 godine pastoralnog djelovanja u stolačkoj župi, izvijestila je KTA.

Obezglavljen Gospin kip i uništena kapelica u Stocu

U stolačkom naselju Hodovo u noći s 20. na 21. studenoga razbijen je i obezglavljen Gospin kip koji je zajedno s obitelji izgradio mještanin Ante Antunović. Sličan vandalizam zabilježen je i u utorak 24. studenoga, također u Hodovu, prenosi portal Nedjelja.ba.

Biskup Perić blagoslovio križni put u stolačkoj župi

Prvoga dana trodnevnice u čast sv. Ilije Proroka, naslovnika župne crkve i zaštitnika stolačke župe, u petak, 17. srpnja apostolski administrator Mostarsko-duvanjske biskupije Ratko Perić blagoslovio je križni put i slavio misu kod Zavjetnog križnog puta na Križevcu.