Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-jelena-krizarica

Župa u Rakovici proslavila svetkovinu sv. Jelene Križarice

Svetkovinu nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice proslavila je u utorak, 18. kolovoza župa u Rakovici. Na proslavi se okupilo više stotina župljana i hodočasnika. Misu je predvodio profesor na Teologiji u Rijeci, župnik Senja i domaći sin dr. Richard Pavlić u koncelebraciji desetorice svećenika na čelu s domaćim župnikom don Matom Kujundžićem i slunjskim dekanom mons. Milom Pecićem.

Proslava svete carice u Cesarici

Malo podvelebitsko mjesto s carskim nazivom Cesarica od svojeg srednjovjekovnog postanka 18. kolovoza slavi nebesku zaštitnicu sv. Jelenu Križaricu. I ove se godine na njezinu svetkovinu u jutarnjim satima oko male jadranske crkvice okupilo domaćega i stranog svijeta na misno slavlje koje je predvodio franjevac kapucin fra Mirko Kemiveš, župnik varaždinske župe sv. Vida.

Proslavljen župni blagdan sv. Jelene Križarice i dan Zaboka

Svečanim misnim slavljem u petak, 22. svibnja u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok i okolice svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice kao i Dan Grada Zaboka. Misno slavlje predvodio je župnik u župi sv. Jurja mučenika u Đurmancu fra Vlado Mustač, uz koncelebraciju svećenika iz dekanata.

O. Kujundžić na blagdan sv. Jelene Križarice: Isus je najveći emancipator žena

U Rakovici je u nedjelju 18. kolovoza svečano proslavljena svetkovina nebeske zaštitnice župe, sv. Jelene Križarice. U prepunoj župnoj crkvi okupilo se više stotina župljana i hodočasnika, misu je slavio novi župnik Rakovice don Mate Kujundžić, a koncelebrirao župnik Plitvica Ilija Janjić. Nakon proslave Velike Gospe u Cetingradu i Zavalju, Rokove u Cvitoviću, svetkovina sv. Jelene Križarice u Rakovici je treći veliki događaj Crkve u Slunjskom dekanatu.

Proslavljena svetkovina sv. Jelene Križarice, župne zaštitnice i zaštitnice Zaboka

Svetkovina sv. Jelene Križarice, zaštitnice župe i grada Zaboka proslavljena je u srijedu 22. svibnja. Svečanu euharistiju predvodio je vlč. Vladimir Drnetić, župnik župe Uzvišenja svetoga Križa u Svetom Križu Začretju uz koncelebraciju svećenika iz Dekanata preč. Tomice Šestaka, dekana, dr. Stjepana Sirovca, vlč. Josipa Čuliga, vlč. Željka Horvata, fra Franje Jurinca i župnika Marijana Culjaka.

Biskup Mrzljak na proslavi 20. obljetnice župe u Šenkovcu

Župa svete Jelene Križarice u Šenkovcu kod Čakovca proslavila je u srijedu 22. svibnja svetkovinu nebeske zaštitnice i 20. obljetnicu od osnutka, a svečanu misu slavio je varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu s petnaestak redovnika i svećenika mjesne Crkve.