Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-majka-tereza

Papa: "Nasilje, razlike i nepravde koje trpe žene su skandalozni"

Prigodom međusveučilišne konferencije koje se održava na Papinskom sveučilištu Santa Croce od 7. do 8. ožujka ove godine s temom o ženama koje su u Crkvi svojim svjedočanstvom života na jasan način objasnile smisao života, ali i odnos prema čovjeku i svijetu, papa Franjo primio je 7. ožujka u audijenciju sudionike konferencije. U nastavku u cijelosti donosimo prijevod govora papa Franje koji je objavljen u dnevnom listu "L`Osservatore Romano" od 7. ožujka.

„Žene u Crkvi: umjetnice čovječanstva“

Papinsko sveučilište Santa Croce 7. i 8. ožujka ove godine bit će domaćin međusveučilišne konferencije o ženama koje su u Crkvi svojim svjedočanstvom života na jasan način objasnile smisao života, ali i odnos prema čovjeku i svijetu, prenosi „Vatican News“.

Banja Luka: Proslavljen spomendan sv. Majke Terezije

U samostanskoj kapeli redovnica Družbe misionarki ljubavi sv. Majke Terezije iz Kalkute, u utorak 5. rujna 2023. liturgijskim slavljem proslavljen je spomendan njihove utemeljiteljice Družbe sv. Majke Terezije.

Papa: Obrazovanje i skrb pravi su napredak naroda, a ne oružje

Posljednjeg dana boravka u Mongoliji 4. rujna, papa Franjo je u Ulan Batoru otvorio Kuću milosrđa. Bila je to prilika da ponovno istakne temeljnu važnost milosrđa u Crkvi i podsjeti na ulogu besplatnog volontiranja, daleko od logike osobnih računa: "Za činiti dobro, jedino je potrebno dobro srce".

1 2