Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tanja-baran

Doc. dr. Novak i asistentica Novoselac održali predavanje o sv. Marku Križevčaninu

„Percepcija sv. Marka Križevčanina u (hrvatskoj) javnosti“ bila je tema predavanja koje su u sklopu dvotjednih dana sv. Marka Križevčanina u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane na blagdan Male Gospe u petak 8. rujna održali generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak i asistentica s Odjela za povijest HKS-a Veronika Novoselac.

Otvoreni 15. Dani hrvatskih svetaca i blaženika

Programom sv. Marku Križevčaninu u čast, misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml. te otvorenjem izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ s. Zdravke Spomenke Milić u Križevcima su u četvrtak 25. svibnja započeli četverodnevni 15. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Tanja Baran i Danijela Zagorec, predsjednica i tajnica Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić“, dobitnice plakete i priznanja Grada Križevaca

Na proslavi Dana grada Križevaca u ponedjeljak, 24. travnja križevački gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik križevačkoga Gradskog vijeća Igor Frbežar uručili su plaketu Grada Križevaca predsjednici Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“  doc. dr. sc. Tanji Baran. Priznanje je uručeno i tajnici Udruge prof. Danijeli Zagorec.

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ kao doprinos 700. godišnjici smrti bl. Augustina Kažotića

Na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u subotu 18. veljače u dominikanskom samostanskom i župnom kompleksu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici otvorena je izložba zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, izvijestila je Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

1 2 3