Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: teologija-u-rijeci

Simpozij „Rat i mir u Bibliji“

U organizaciji Biblijskog instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 9. i 10. prosinca u Rijeci je, u prostorijama Teologije, održan međunarodni znanstveni simpozij „Rat i mir u Bibliji“.

Održani „Riječki znanstveni mostovi“

„Mjera za mjeru“ bio je naslov ovogodišnjih „Riječkih znanstvenih mostova“, međunarodnog simpozija održanog u petak 25. studenog na Teologiji u Rijeci.

Rijeka: Dan Teologije i dodjela diploma

Teologija u Rijeci akademskim je činom i dodjelom diploma 9. prosinca proslavila svoj dan, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Održan Međunarodni znanstveni simpozij Teologije u Rijeci

Međunarodni znanstveni simpozij Teologije u Rijeci pod naslovom „Spasitelj, spasenje i posljednja vremena“ u četvrtak 4. ožujka okupio je u dvorani Teologije predavače sa šest katoličkih fakulteta iz pet zemalja, Hrvatske, Izraela, Brazila, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Simpozij Teologije u Rijeci

„Vjera u službi humanizacije kulture“ bila je tema simpozija održanog 12. ožujka na riječkoj Teologiji, na kojemu je o odnosu vjere i kulture govorilo 12 profesora iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Poljske. Simpozij je održan u organizaciji Teologije u Rijeci i Katedre socijalnog nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Simpozij „Čovjek unutar i izvan granica znanosti“

Na Teologiji u Rijeci 12. i 13. prosinca održan je znanstveni simpozij pod naslovom „Čovjek unutar i izvan granica znanosti“ na kojemu su predavači govorili o odnosu teologije i znanosti u suvremenoj znanstvenoj kulturi.

Dan Teologije u Rijeci

Teologija u Rijeci, područni studij KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, proslavila je 6. prosinca svoj dan. U Velikoj dvorani Teologije u Rijeci održan je akademski čin na kojemu je promovirano 12 novih magistra teologije.

Završetak akademske godine na Teologiji u Rijeci

Teologija u Rijeci, područni studij Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, u petak 7. lipnja svečano je obilježila završetak akademske godine. Nakon misnog slavlja na kojemu su sudjelovali profesori i bogoslovi, u sjemeništu je održana redovita sjednica Stručnog kolegija.