Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zminj

Zlatomisničko slavlje vlč. Jordana Rovisa u Žminju

Žminjski župnik vlč. Jordan Rovis je nakon prve proslave 50. obljetnice prezbiterskog ređenja u rodnom Pićanu u listopadu, u nedjelju 19 studenog 2023. zahvalio Bogu za svoju svećeničku službu i u Župi sv. Mihovila u Žminju gdje djeluje 16 godina.

Biskup Milovan predslavio svečanu euharistiju na Blagovijest u crkvi Sveta Marija Svetomore

O blagdanu Blagovijesti, u četvrtak 25. ožujka, porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predvodio je svečano misno slavlje u crkvi Sveta Marija Svetomore, filijalnoj crkvi žminjske Župe sv. Mihovila, uz koncelebraciju župnika domaćina vlč. Jordana Rovisa te vlč. Lina Rakara. Ondje se Blagovijest od davnina časti kao glavni blagdan te crkve.

Žminj: „Sati muke Gospodnje“ na Pilju

Župa sv. Mihovila arkanđela u Žminju, u Pazinskom dekanatu, ove je godine prvi put održala korizmeno hodočašće po crkvama na području župe, moleći korizmene pobožnosti u raznim crkvama i pored jedne kapelice  kroz pet korizmenih tjedna.

Biskup Milovan u Žminju: Naporno je biti kršćanin, ali i beskrajno lijepo

Žminjska župa sv. Mihovila arkanđela svoju je župnu svetkovinu u utorak 29. rujna proslavila svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. Koncelebrirali su: generalni vikar biskupije mons. Vilim Grbac, neki od bivših župnika, više svećenika iz okolnih župa, te, kako je to u Žminju tradicija, svećenici rodom iz te župe.

1 2